Ця страва в приготуванні зовсім нескладна і виходить чудово завжди. Рукав для запікання позбавить вас від зайвого миття посуду і допоможе зробити м'ясо соковитим і ніжним на смак.
Опис приготування:
Існує безліч порад і рецептів, як приготувати гуся з яблуками в рукаві. Запечений з яблуками гусак, приготований в домашніх умовах привітною господинею, порадує гостей набагато більше, ніж готова страва, замовлена в ресторані. Раджу спробувати приготувати гуся, я впевнена - у вас все вийде!
1 Гуся випатраємо, обмиємо і зробимо тонким ножем прорізи. Натрем сумішшю солі та перца.
2. Почистимо і наріжемо брусочками моркву, цибулину і часник. Вставимо в зроблені нами прорізи. Вичавимо сік з лимона і поллємо тушку і всередині і зовні. Бажано, щоб сік гарненько просочив м'ясо.3
. Залишаємо нашого гуся в прохолодному місці годинника на 4-5. Нехай гарненько промаринуєтся.4
. Яблука очищаємо від серцевини, нарізаємо четвертинками і починаємо гуся. Не забуваємо покинути лавровий лист і покласти його всередину нашого майбутнього шедевра.
5. Вкладаємо підготовлену тушку в рукав для запікання. Закріплюємо кінці рукава, проколюємо у верхній частині кілька дірочок і ставимо в духовку для запікання при температурі в 200 градусів на півтори години
. Коли основний час запікання вийшов, акуратно розрізаємо рукав по верху, змащуємо гуся рослинною олією і залишаємо в духовці підрум'яниться хвилин на 15.
7. Дістаємо смачну птицю, перекладаємо на страву. Подаємо на стіл цілком.
Приємного апетиту!
Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл/День народження/Новий Рік/Рожд
Основний інгредієнт:Птах/Г
Блюдо: Гарячі страви/Страви в рукаві/Страви цілком
Інгредієнти:
- Гуся - 3-4 Кілограм
- Яблука - 5-6 Штук
- Цибуля ріпчаста - 1 Штука
- Лимон - 1 Штука
- Морква - 1 Штука
- Часник - 1 Зубчик
- Сіль - 1,5 Чайних ложки
- Перець мелений - 1-2 Щепотік
- Лавровий лист - 1 Штука
- Розмарін - 1 Штука
- Олія - 1 Чайна ложка
Кількість порцій: 6-8
