Продовжуємо готувати болгарські салати зі свіжих овочів і ароматних трав.
У Болгарії - морі, сонці, пляжі і, звичайно, багато свіжих недорогих овочів і фруктів! Ми вже приготували національну болгарську страву - шопський салат. Тепер все-таки повернемося до грецького салату.
Всі ми знаємо, що грецький салат робиться з помідорів, огірків, червоного (а ще красивіше з жовтого) перцю, нарізаних кубиками, і цибулі (бажано червоного), нарізаного півкільцями або кільцями, якщо головка невелика. Заправляємо, звичайно, оливковою олією, бажано, Екстра вірджин, тобто, першого віджиму. Крім того, в грецький салат додаються маслини або оливки (в Болгарії відмінні маслини і оливки!) і нарізаний кубиками сир «Фета», а в ідеалі - справжня грецька бринза.
Але головна фішка не в сирі! А в спеціях, які додаються в салат. Це обов'язково сухий базилік і орегано. Або взагалі суміш «Прованські трави». Головне, щоб у суміші були тільки травки: орегано, базилік, естрогон, розмарин тощо, і не було підсилювачів смаку - навіщо нам вони, якщо цей салат смачний сам по собі?!
РЕЦЕПТ ГРЕЦЬКОГО САЛАТУ ПО-БОЛГАРСЬКИ
ТРЕБА:
1 великий помідор1-2 огірца1 червоний болгарський перец1 червоний лук (половинка, якщо великий) 1 ч. л. оливкового масла40 г оливок або маслин (півбанки консервованих) 100 г сиру «Фета»
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Помідори і огірки нарізати великими кубиками.
2. Перець почистити від насіння, розділити на 4-6 частин уздовж і тепер вже поперек крупно нарізати соломкою.
3. Червона цибуля - півкільцями, якщо голівка невелика; четвертинками - якщо велика.
4. Додати оливки, а красивіше будуть виглядати в салаті маслини.
5. Нарізати кубиками сир.
6. Посипати тріскою трав: орегано, базилік.
7. Полити салат оливковою олією.