Fish без chips, але з зеленим горошком

Fish без chips, але з зеленим горошком

Весь секрет добре приготованої риби в клярі - в рецепті кляра!

Найвідоміша британська страва - fish and chips - штука дуже смачна, якщо правильно приготована, але дуже шкідлива. Але все ж дуже смачна. Тому іноді можна піти на компроміс і приготувати вдома fish без chips, але зі справжнім англійським пюре із зеленого горошка.

Весь секрет добре приготованої риби в клярі - в рецепті кляра, в який обов'язково має входити пиво. У цьому випадку запаху риби абсолютно не відчувається.

Тим, хто ніколи не пробував англійського пюре із зеленого горошка, дуже рекомендую це простий гарнір: він настільки ж смачний, як гарний.

РЕЦЕПТ «FISH БЕЗ CHIPS, АЛЕ З ЗЕЛЕНИМ ГОРОШКОМ» з кулінарного блогу «Вся Сіль»

ТРЕБА:

500 г філе тріски або будь-якої білої риби400 г борошна (прибрати на 15 хвилин у морозилку) 3 ч. л. розпушувача для тіста500 г холодного пива2 ст. л. лимонного сокаСоль450 г зеленого горошку, замороженого 3 ст. л. вершкового маслаРослинне масло для смаження

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Змішати борошно з розпушувачем для тіста, додати холодне пиво (якщо пиво темне, то кляр вийде злегка темнуватий) і відразу починати готувати.

2. Рибу нарізати на великі шматочки, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.

3. Опускати шматки риби в суміш з борошна і пива і смажити в гарячому рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку.

4. Горошок відварити в підсоленій киплячій воді до м'якості. Воду злити, а горошок розім'яти виделкою або блендером, але не дуже однорідно, щоб залишалися шматочки.

5. Змішати з вершковим маслом і подавати до риби.