Десерт «Банан з вершками в шоколаді»

Десерт «Банан з вершками в шоколаді»

Простий, але смачний прохолодний десерт. За смаком нагадує морозиво, парфе в товстому шарі шоколаду.

Інгредієнти для «Десерт» Банан з вершками в шоколаді «»:

  • Банан (очищений) - 200 г
  • Вершки (35%) - 200 г
  • Шоколад темний (кувертюр) - 200 г
  • Цукор тростинний (Містраль, дрібний) - 30 г
  • Горіхи волоські (мелені) - 30 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2245.8 ккал

белкі23
г

жири159.4
р

вуглеводи187.9
р

Порції

     

ккал
374.3 ккал

білкі3.8
р

жири26.6
р

вуглеводи31.3
г

100 г страви

     

ккал
340.3 ккал

белкі3.5
р

жири24.2
р

вуглеводи28.5
г

 

Рецепт «Десерт» Банан з вершками в шоколаді «»:

Шоколад розтопила в мікрохвильовкеї
розклала його у форму з шістьма осередками
у вигляді напівсфер.
Для швидшого застивання шоколада
форму поставила в холодильник.

У вершки насипала цукор і збила в
блендере до густої маси.
У міксері банани перетворила на пюре.
Банани стиглі і дуже ароматні.

Поєднала бананове пюре зі збитими вершками.
Шоколад вийняла з комірок і заповнила півсфери збитою масою.
Нагору насипала подрібнені горіхи.
Шоколадні півсфери прибрали в морозильну камеру (При
бажанні їх можна з'єднати в кулю).

(Перед подачею, десерт вийняв з
морозилки і дати постояти хвилин 10прі
кімнатній температурі.)

(Якщо це десерт для дорослих,
тоді можна додати до збітуюмасу
2 - 3 столових ложки коньяку.)

Маленький цукор Містраль.