Простий, але смачний прохолодний десерт. За смаком нагадує морозиво, парфе в товстому шарі шоколаду.
Інгредієнти для «Десерт» Банан з вершками в шоколаді «»:
- Банан (очищений) - 200 г
- Вершки (35%) - 200 г
- Шоколад темний (кувертюр) - 200 г
- Цукор тростинний (Містраль, дрібний) - 30 г
- Горіхи волоські (мелені) - 30 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі23 |
жири159.4 |
вуглеводи187.9 |
Порції |
|||
ккал |
білкі3.8 |
жири26.6 |
вуглеводи31.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.5 |
жири24.2 |
вуглеводи28.5 |
Рецепт «Десерт» Банан з вершками в шоколаді «»:
Шоколад розтопила в мікрохвильовкеї
розклала його у форму з шістьма осередками
у вигляді напівсфер.
Для швидшого застивання шоколада
форму поставила в холодильник.
У вершки насипала цукор і збила в
блендере до густої маси.
У міксері банани перетворила на пюре.
Банани стиглі і дуже ароматні.
Поєднала бананове пюре зі збитими вершками.
Шоколад вийняла з комірок і заповнила півсфери збитою масою.
Нагору насипала подрібнені горіхи.
Шоколадні півсфери прибрали в морозильну камеру (При
бажанні їх можна з'єднати в кулю).
(Перед подачею, десерт вийняв з
морозилки і дати постояти хвилин 10прі
кімнатній температурі.)
(Якщо це десерт для дорослих,
тоді можна додати до збітуюмасу
2 - 3 столових ложки коньяку.)
Маленький цукор Містраль.