Чіабата на картопляному відварі

Чіабата на картопляному відварі

Без замісу. На заквасці. Оооочень смачна! Ніяких зайвих рухів, готується практично сама, в умовах цейтноту)))

Інгредієнти для «Чіабатта на картопляному відварі»:

  • Закваска (стигла, 100% вологості) - 75 г
  • Відвар (картопляний, підсолений) - 800 г
  • Борошно пшеничне/Борошно (+ жменя для формування) - 1 кг
  • Олія оливкова (для змащення)

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3461.6 ккал

белкі94.2
р

жири14
г

вуглеводи752.7
р

Порції

     

ккал
865.4 ккал

белки
23.6 р

жири3.5
р

вуглеводи188.2
р

100 г страви

     

ккал
320.5 ккал

белкі8.7
р

жири1.3
р

вуглеводи69.7
р

 

Рецепт «Чіабатта на картопляному відварі»:

Якщо ви зварили картоплю (очищену до речі), відвар не виливайте, на ній можна чудовий хліб спекти! Увечері я дістала закваску з холодильника, підгодувала свіжим тістом і поставила в тепле місце (1 ложка закваски + 50 г води і 50 г борошна). Через 3 години закваска була готова для роботи. 75
г закваски (решту відправила назад у холодильник) добряче розбовтала у відварі (кімнатної температури) вінчиком. Потім почала частинами додавати просіяне борошно. Спочатку заважала вінчиком, а коли тісто стало вже густим - рукою. Готове тісто переклала в змащену маслом велику миску. Накрила пакетом і відправила в холодильник на ніч.

Ось таке красиве тісто було в холодильнику до ранку.

Акуратно вивалюю його (руками не допомагаю, тісто має вивалитися саме) на рясно присипаний борошном стіл.

Повертаю акуратненько краї до центру, формуючи прямокутник.

Присипаю зверху гарненько борошном і ділю на 4 частини скребком.

Тісто дуже ніжне, тому акуратно переношу заготовки на противір - по дві на кожен. Розстоюю їх у духовці 1,5 години з мискою гарячої води.

Перед випічкою прогріваємо духовку на максимумі не менше 20 хвилин. Скидаємо на камінь (якщо ні, то залишаємо на противні), перші 7-10 хвилин з пором на максимумі, потім ще 13-15 хвилин при 180-190 допікаємо до готовності.

Класична чіабата повинна бути тонкокорою і бліденькою. Але мої люблять похрустіти, тому я зробила дві бліді (не встигла сфотографувати, син ще гарячими поніс хорошій людині в подарунок) і дві засмаглі.
Я залишилася повністю задоволена своїм експериментом, і результат сподобався всім без винятку)))