Без замісу. На заквасці. Оооочень смачна! Ніяких зайвих рухів, готується практично сама, в умовах цейтноту)))
Інгредієнти для «Чіабатта на картопляному відварі»:
- Закваска (стигла, 100% вологості) - 75 г
- Відвар (картопляний, підсолений) - 800 г
- Борошно пшеничне/Борошно (+ жменя для формування) - 1 кг
- Олія оливкова (для змащення)
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі94.2 |
жири14 |
вуглеводи752.7 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири3.5 |
вуглеводи188.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8.7 |
жири1.3 |
вуглеводи69.7 |
Рецепт «Чіабатта на картопляному відварі»:
Якщо ви зварили картоплю (очищену до речі), відвар не виливайте, на ній можна чудовий хліб спекти! Увечері я дістала закваску з холодильника, підгодувала свіжим тістом і поставила в тепле місце (1 ложка закваски + 50 г води і 50 г борошна). Через 3 години закваска була готова для роботи. 75
г закваски (решту відправила назад у холодильник) добряче розбовтала у відварі (кімнатної температури) вінчиком. Потім почала частинами додавати просіяне борошно. Спочатку заважала вінчиком, а коли тісто стало вже густим - рукою. Готове тісто переклала в змащену маслом велику миску. Накрила пакетом і відправила в холодильник на ніч.
Ось таке красиве тісто було в холодильнику до ранку.
Акуратно вивалюю його (руками не допомагаю, тісто має вивалитися саме) на рясно присипаний борошном стіл.
Повертаю акуратненько краї до центру, формуючи прямокутник.
Присипаю зверху гарненько борошном і ділю на 4 частини скребком.
Тісто дуже ніжне, тому акуратно переношу заготовки на противір - по дві на кожен. Розстоюю їх у духовці 1,5 години з мискою гарячої води.
Перед випічкою прогріваємо духовку на максимумі не менше 20 хвилин. Скидаємо на камінь (якщо ні, то залишаємо на противні), перші 7-10 хвилин з пором на максимумі, потім ще 13-15 хвилин при 180-190 допікаємо до готовності.
Класична чіабата повинна бути тонкокорою і бліденькою. Але мої люблять похрустіти, тому я зробила дві бліді (не встигла сфотографувати, син ще гарячими поніс хорошій людині в подарунок) і дві засмаглі.
Я залишилася повністю задоволена своїм експериментом, і результат сподобався всім без винятку)))