Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами

Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами

Незвичайне і смачне поєднання.)))

Інгредієнти для «Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами»:

  • Ріс (можна взяти будь-який) - 500 г
  • Філе куряче - 300 г
  • Шампіньйони (у мене морозиво) - 300 г
  • Сметана - 5 ст. л.
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна - 50 мл

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2486.8 ккал

белкі125.4
р

жири85.7
р

вуглеводи301.5
р

100 г страви

     

ккал
172.7 ккал

белкі8.7
р

жири6
г

вуглеводи20.9
р

 

Рецепт «Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами»:

Набір інгредієнтів. Куряче філе і моркву порізати соломкою. Цибулю нарізати дрібно. якщо у вас свіжі шампіньйони - наріжте їх платівками. Сіль з'єднати з перцем. Бурий рис попередньо замочити на пару годин.

У казанку на раст. маслі обсмажити гриби.

Коли випарується рідина, додати до грибів моркву і цибулю.

Трохи потомити і додати м'ясо. Обсмажити до золотистості.

Додати сметану і половину солі з перцем.

Гасити хвилин 10.

Потім всинати малюки, перемішати і залити водою. Оскільки у мене бурий рис, я заливала на 3 пальці вище рису (він «любить» більше води ніж звичайний). Коли почне закипати - насипати сіль з перцем і пару листків лаврового листа. Від себе можете додати спеції. Накрити кришкою і варити на дуже повільному вогні до готовності рису. Спробуйте рис і якщо треба додайте води і ще потомите. Коли ввібрається вся рідина, зніміть з вогню і укутайте десь на годину.

Готова страва. Приємного апетиту!!!