Незвичайне і смачне поєднання.)))
Інгредієнти для «Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами»:
- Ріс (можна взяти будь-який) - 500 г
- Філе куряче - 300 г
- Шампіньйони (у мене морозиво) - 300 г
- Сметана - 5 ст. л.
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сіль - 2 ч. л.
- Перець чорний - 0,5 ч. л.
- Олія рослинна - 50 мл
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі125.4 |
жири85.7 |
вуглеводи301.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8.7 |
жири6 |
вуглеводи20.9 |
Рецепт «Бурий рис з курячим філе і шампіньйонами»:
Набір інгредієнтів. Куряче філе і моркву порізати соломкою. Цибулю нарізати дрібно. якщо у вас свіжі шампіньйони - наріжте їх платівками. Сіль з'єднати з перцем. Бурий рис попередньо замочити на пару годин.
У казанку на раст. маслі обсмажити гриби.
Коли випарується рідина, додати до грибів моркву і цибулю.
Трохи потомити і додати м'ясо. Обсмажити до золотистості.
Додати сметану і половину солі з перцем.
Гасити хвилин 10.
Потім всинати малюки, перемішати і залити водою. Оскільки у мене бурий рис, я заливала на 3 пальці вище рису (він «любить» більше води ніж звичайний). Коли почне закипати - насипати сіль з перцем і пару листків лаврового листа. Від себе можете додати спеції. Накрити кришкою і варити на дуже повільному вогні до готовності рису. Спробуйте рис і якщо треба додайте води і ще потомите. Коли ввібрається вся рідина, зніміть з вогню і укутайте десь на годину.
Готова страва. Приємного апетиту!!!