Баклажани зі спеціями і гранатом

Баклажани зі спеціями і гранатом

Знайшла цей рецепт у журналі "Школа гастроному" ". Рецепт мене зацікавив тим, що використовується гранат. Зробила (правда невелику порцію) і мені сподобалося.

Інгредієнти для «Баклажани зі спеціями і гранатом»:

  • Баклажан - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник (приблизно) - 10 зуб.
  • Гранат (великий) - 1 шт
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Вода - 1 стак.
  • Оцет (9%) - 0.5 стак.
  • Олія рослинна (+ для обсмаження) - 0.5 стак.
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1737 ккал


белкі26.3
р

жири102.1
р

вуглеводи687
г

100 г страви

     

ккал
78.2 ккал

белкі1.2
р

жири4.6
р


вуглеводи30.9
р

 

Рецепт «Баклажани зі спеціями і гранатом»:

Отже, починаємо.
Насамперед моєм і нарізаємо баклажани кружечками. Перекласти в миску, трохи посолити, залити водою і залишити хвилин на 30 (це для того, щоб пішла гіркота). Після закінчення часу, відкинути баклажани на дуршлаг і дати збігти воді.

Далі баклажани обсмажити на олії до золотистого кольору з двох боків. Скласти їх в якусь ємність (у мене судок із щільною кришкою), додати до баклажанів порізану кільцями цибулю і почищені зерна гранату (правда гранат попався якийсь не такий, зерна не дуже стиглі, хоча на смак хороший).
Готуємо маринад: воду з маслом і оцтом довести до кипіння, після в неї покласти спеції (хмелі-сунелі, коріандр), подрібнений часник, сіль і перець (у рецепті не вказано їх кількість, тому кладемо до смаку). Але рекомендую перед заливкою маринад спробувати. Знову довести до кипіння, вимкнути і цим маринадом залити баклажани. Перемішати (маринад не буде покривати баклажани) і залишити на добу. Я після остигання поставила в холодильник і періодично перемішувала.

Ось так баклажани виглядають після добового стояння. За рецептом їх потрібно щільно укласти в стерелізовані банки, закрити і зберігати в холодильнику. Але я вирішила цього не робити, тому що у мене було всього 500 г баклажан. Тут нема чого закривати. Ми їх так майже вже доїли.

Кількість спецій, оцту, дану в рецепті, якраз підійшло до мого смаку. Тому я нічого не додавала і не зменшувала. Яку роль зіграли зерна граната - я так і не зрозуміла, може я мало додала. Але з ними було досить смачно (коли їжиш баклажан разом з гранатом), тільки от якби не кісточки. Хоча вони від гарячого маринада стали трохи м'якшими.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND