Знайшла цей рецепт у журналі "Школа гастроному" ". Рецепт мене зацікавив тим, що використовується гранат. Зробила (правда невелику порцію) і мені сподобалося.
Інгредієнти для «Баклажани зі спеціями і гранатом»:
- Баклажан - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Часник (приблизно) - 10 зуб.
- Гранат (великий) - 1 шт
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
- Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
- Сіль (за смаком)
- Вода - 1 стак.
- Оцет (9%) - 0.5 стак.
- Олія рослинна (+ для обсмаження) - 0.5 стак.
- Перець чорний (мелений, за смаком)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі26.3 |
жири102.1 |
вуглеводи687 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1.2 |
жири4.6 |
вуглеводи30.9 |
Рецепт «Баклажани зі спеціями і гранатом»:
Отже, починаємо.
Насамперед моєм і нарізаємо баклажани кружечками. Перекласти в миску, трохи посолити, залити водою і залишити хвилин на 30 (це для того, щоб пішла гіркота). Після закінчення часу, відкинути баклажани на дуршлаг і дати збігти воді.
Далі баклажани обсмажити на олії до золотистого кольору з двох боків. Скласти їх в якусь ємність (у мене судок із щільною кришкою), додати до баклажанів порізану кільцями цибулю і почищені зерна гранату (правда гранат попався якийсь не такий, зерна не дуже стиглі, хоча на смак хороший).
Готуємо маринад: воду з маслом і оцтом довести до кипіння, після в неї покласти спеції (хмелі-сунелі, коріандр), подрібнений часник, сіль і перець (у рецепті не вказано їх кількість, тому кладемо до смаку). Але рекомендую перед заливкою маринад спробувати. Знову довести до кипіння, вимкнути і цим маринадом залити баклажани. Перемішати (маринад не буде покривати баклажани) і залишити на добу. Я після остигання поставила в холодильник і періодично перемішувала.
Ось так баклажани виглядають після добового стояння. За рецептом їх потрібно щільно укласти в стерелізовані банки, закрити і зберігати в холодильнику. Але я вирішила цього не робити, тому що у мене було всього 500 г баклажан. Тут нема чого закривати. Ми їх так майже вже доїли.
Кількість спецій, оцту, дану в рецепті, якраз підійшло до мого смаку. Тому я нічого не додавала і не зменшувала. Яку роль зіграли зерна граната - я так і не зрозуміла, може я мало додала. Але з ними було досить смачно (коли їжиш баклажан разом з гранатом), тільки от якби не кісточки. Хоча вони від гарячого маринада стали трохи м'якшими.